• Četvrta edukativna konferencija o Alzheimerovoj bolesti

  Četvrta edukativna konferencija o Alzheimerovoj bolesti

  EdukAl 2018 održat će se u petak i subotu 14. i 15. prosinca 2018. u zagrebačkom hotelu International. Rezervirajte si vrijeme i iskoristite ranu kotizaciju.

 • Prijavite svoje izlaganje

  Prijavite svoje izlaganje

  Imate li dobar primjer iz prakse, podijelita ga s nama. Prijavite svoje izlaganje do 1.7.2018.

  Kliknite na ovaj slajd i saznajte više...

 • Odjeci EdukAl-a 2017

  Odjeci EdukAl-a 2017

  Najveći i najbolje ocijenjen skup o demenciji do sada.

  Podržana inicijativa Prijatelji demencije - Hrvatska

  Grad Zagreb postaje naša prva Demenciji prijateljska zajednica.

 • Pogledajte/preuzmite zbornike sažetaka EdukAl-a

  Pogledajte/preuzmite zbornike sažetaka EdukAl-a

  Pogledajte i preuzmite zbornike sažetaka Edukativnih konferencija o Alzheimerovoj bolesti i otkrijte teme o kojima se je raspravljalo.

Poštovani,

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest poziva Vas na Četvrtu edukativnu konferenciju o Alzheimerovoj bolesti EdukAl 2018 koja će se održati 14. i 15. prosinca 2018. u zagrebačkom Hotelu International.

Program

Tema ovogodišnjeg EdukAla je: Demencija se tiče svih nas!
Prvog dana konferencije raspravljat ćemo, nakon uvodnih predavanja, o mogućnostima daljnjeg unaprjeđenja kakvoće života osoba s demencijom, a drugog dana o iskustvima njihovih formalnih i neformalnih njegovatelja.

Zaključaci EdukAla 2017

EdukAl 2017 bio je do sada naš najveći skup posvećen javnozdravstvenim problemima i praksi demencije, a sudionici su ga ocijenili gotovo odličnim. Konferencija je podržala inicijativu Prijatelji demencije - Hrvatska i razvoj Demenciji prijateljskih zajednica, potrebu ranog dijagnosticiranja demencije, uvođenja viših standarda skrbi o osobama s demencijom i pružanja organizirane potpore njihovim obiteljskim njegovateljima.


Primjeri iz prakse - glavni sadržaj EdukAla 2018

Sudionici EdukAl-a 2017 zamjerili su što konferencija nije posvetla dovoljno prostora primjerima iz prakse. Zato će EdukAl 2018 biti drugačiji. Dvije trećine predavanja predstvaljat će iskustva iz prakse formalnih i neformalnih njegovatelja, liječnika, psihologa, socijalnih radnika i terapeuta. Kao i do sada, predviđene su i radionice.

Izložite svoj poster

Posteri na EdukAlu privlače veliku pažnju jer su izloženi na vidnim mjestima. Svi posteri koje prihvati programski odbor EdukAla bit će otisnuti u Zborniku konferencije. Upute i predlošci koje smo pripremili olakšat će vam izradu postera.